Tutorial - Bubblor i massor

on 13 april 2010

av Birgitta/Bi

Vi fortsätter gårdagens vattentema med att göra eget mönsterpapper med bubbelmönster. Det är kul och lätt att göra själv; gärna tillsammans med barnen, idag visar jag hur.

Se till att arbeta på en yta som är lätt att göra ren, till exempel diskbänken. Du får räkna med att det stänker en del. Använd gärna förkläde.
Om du går igång ordentligt så kan det vara taktiskt att kolla sig själv i spegeln då och då också. Jag lyckades få till några riktigt tjusiga färgstänk i dekoltaget som lyckligtvis matchade den klänning jag skulle bära på en uppvaktning någon timma senare. =)

Detta behöver du:
1 lågt kärl
1 sugrör
2 delar diskmedel/såpa
1 del vatten
färg

Jag har använt karamellfärg men vilken pigmentstark färg som helst som är vattenlöslig borde fungera hur bra som helst. Fram med experimentlustan.

Jag har använt mig av en plastform som blivit över efter en färdigmatsmiddag. Dessa formar är suveräna till det mesta; både att spara egna matrester i eller som här att använda i pysselsammanhang.


Blanda diskmedel/såpa och vatten i ditt kärl och tillsätt färg. Det behäver vara ganska rikligt med färg för att ge bra resultat
Foto av Birgitta/BiNu till det som alla barn älskar! Blås i sugröret så det bildas bubblor. Tryck ditt papper emot bubblorna - inte vattnet! Jag har här använt mig av vit cardstock.
Du kan dels "smälla" de stora bubblorna som bara gör tunnt färgade ringar men också använda det lite mer småbubbliga skummet. Låt det bara sitta kvar på pappret och torka i lugn och ro.

Foto av Birgitta/BiLägg ditt färdiga papper åt sidan för att torka.
Foto av Birgitta/BiDet färdiga kortet.
Här har färgåtergivningen blivit helt bort i tok men i just detta fallet är det viktigare att visa slutresultatet även om färgerna som sagt inte har mycket med verkligheten att göra. =)

Kort av Birgitta/Bi


Skrotbokens länkar
Vatten, vatten bara vanligt vatten ... av Bi
Färgläggningsskolan av maxell, Tutorial färgläggning med pigmentrika färgpennor och vattenpensel

8 kommentarer:

Mahlin78 sa...

Spännande! Måste jag nog testa :-)

Scrapmoment Hellen sa...

Superfint! Ska definitivt prova det i framtiden!!!

Arvet sa...

Det måste du absolut. Det går ju att få fram väldigt häftiga effekter om man vill pilla lite extra, tex genom att använda flera olika färgbad.

Cissi sa...

Urläckert resultat :D Här ska kladdas med färg inom en snar framtid....

Ellis sa...

Vilken rolig teknik! =)
Kanske dax att köpa lite karamellfärg! =)
Kram

Sara/snorsk sa...

Åh vad häftigt! Perfekt att göra med pysseltokiga dotra ju! :-)

Monica sa...

Wow! Vilken kul teknik!! :-) Det måste jag bara prova :-) Blev ju en riktigt häftig effekt! :-)

maxell sa...

Jag måste bara kommentera nu när jag hittade inlägget. Häromdagen läste jag i en bok om pyssel för barn om just denna teknik. En gammal hederlig pysselbok från det glada 70-talet. Det är grejer det!